Haberler

ANAYASA MAHKEMESİNİN ALMIŞ OLDUĞU KARARI PROTESTO ETTİK...
  • 30 Temmuz 2019
  • 6 defa okundu
ANAYASA MAHKEMESİNİN ALMIŞ OLDUĞU KARARI PROTESTO ETTİK...

   Bildiği üzere Anayasa Mahkemesi Üyeleri, sözde akademisyenlerin "Barış Bildirisi" adı altında imzalamış oldukları ihanet bildirisinde on akademisyen için "Hak İhlali" yapıldığı gerekçesiyle mahkemelerce alınan kararı bozdu. Anayasa Mahkemesi Üyelerinin almış olduğu bu kadar başta Şehit Aileleri ve Gaziler olmak üzere milyonlarca vatan evladını derinden üzmüştür. Vakfımızın kuruluş amacı gereği hareket ederek şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve duyarlı vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla Anayasa Mahkemesi Başkanlığının bulunduğu İncek Kampüsünde değerli basın mensuplarımızında katılım sağladığ etkinlikte Anayasa Mahkemesi Başkanı başta olmak üzere bu karara imza atan üyeleri protesto ettik. 

Yapmış olduğumuz basın açıklamasının sonunda ise Anayasa Mahkemesinin ana giriş kapısına siyah çelenk bırakarak, olaysız bir şekilde kanunların bize verdiği haklar çerçevesinde protestomuza son verdik. Vakıf Genel Başkanımız Sayın (Gazi) Lokman Aylar, basın açıklaması sonrasında İhlas Haber Ajansına (İha) vermiş olduğu röportajında;

" Anayasa Mahkemesi Üyelerinin almış olduğu bu karar şaşkınlık verici, anlamak mümkün değil. Bu kararı kesinlikle kabul etmiyoruz. Çünkü bu karar devletimizin yapmış olduğu haklı mücadeleyi itibarsızlaştırırken, binlerce şehit yakınımız ve gazilerimizin içini sızlatmıştır. Ben Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyelerini birgün şehitliğe davet ediyorum. Gelsinler ve almış oldukları bu kararı evladının mezar taşına sarılan acılı bir babaya anlatsınlar ya da babasını bekleyen bir şehit çocuğuna anlatsınlar. Görelim ne cevap alacaklar. Vermiş oldukları bu karar toplum vicdanında derin yaralar açmıştır" dedi.