Haberler

Ankara'da ‘Şehit Emanetleri’ sergisi açıldı
  • 21 Mayıs 2019
  • 36 defa okundu
Ankara'da ‘Şehit Emanetleri’ sergisi açıldı

 
Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, Şehit Aileleri Birliği ve Altındağ Belediyesi işbirliğiyle 36. Uluslararası Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Sergisinde, farklı zamanlarda şehit düşen 218 polis, asker, sivil ve devlet büyüklerinin emanetleri sergilendi.

Ankara Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde 36. Uluslararası Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Şehit Mehmet Selim Kiraz Sergisi açıldı. Sergi açılışına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca,  Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Selim Çelenk, Eski Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin,  Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz,  Şehit Vali Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ve şehit yakınları katıldı.

Aylar: Genç nesillere milli birliği aşılamak istiyoruz

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Gazi Lokman Aylar,  "Bizler için hayatlarını feda etmiş şehitlerimizin emanetlerini sergileyerek genç nesillere milli birliği aşılamak istiyoruz. Tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Tüm gazi ve şehitlerimize minnettarız. Vakıf olarak her zaman gazilerimizin ve şehit ailelerinin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Şehit Aileleri Birliği Başkanı Menderes Kılıçaslan, “Amacımız genç nesillere milli bilinci kazandırmaktır. Herhangi bir siyasi partiyle bağımız yok. Eşimle bu işi gönüllü yapıyoruz. Ankara’dan sonra Nevşehir’de sergimizi açacağız. Ayrıca Şanlıurfa’da şehit emanetleri müzesi açmak için çalışmalara başladık" dedi.

“Oğlum için yüreğim de yanıyor ama şükrediyorum”

31 Mart 2015 günü İstanbul Adalet Sarayı’nda DHKP-C’li teröristler tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz konuşmasında şunları söyledi: “ Sergide emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ederim. Bu ülke için canını feda eden kahramanların gençlerimize hatırlatmak gerekiyor. Oğlum için yüreğim de yanıyor ama şükrediyorum.”

Cebeci Ortaokulu öğrencileri de sergiyi gezdi. Sergi 23 Mayıs’a kadar Ulucanlar Cezaevi Müzesi içerisinde  ziyarete açık kalacak.