Haberler

Başkan Lokman Aylar: Ey CHP içindeki PKK sevicileri temizle!
  • 29 Nisan 2019
  • 13 defa okundu
Başkan Lokman Aylar: Ey CHP içindeki PKK sevicileri temizle!

 31 Mart seçimlerinden sonra yaşanan süreci hayret ve üzüntüyle takip ediyoruz. Ülkemizde demokratik bir seçim olmuş ve yüce milletimiz özgür iradesiyle tercihini yapmıştır. Seçim sonrasında meydana gelen olaylar ise milletimizin bölünmez bütünlüğünü, aziz milletimizin birlik ve beraberliğini hedef aldığını düşünüyoruz. Bu amaca kim hizmet ederse karşısında her zaman vakfımızı bulacaktır.
Seçimlerin hemen akabinde Ankara'nın Çubuk İlçesi Akkuzulu köyünde şehidimizin cenazesinde CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılanları doğru bulmamış kendisine de geçmiş olsun dileklerimizi iletmiştik. Hiçbir zaman sayın Kılıçdaroğlu'nun ve CHP'nin provakatif eylemlerin merkezinde olacağını düşünmemiştik. Ancak sayın Kılıçdaroğlu nun yaptığı açıklamada kendisine tepki gösteren aziz şehidimizin yakınlarını ve köylülerini dağdaki teröristlerle aynı kefeye koyuncaya kadar. Sayın Kılıçdaroğlu galiba hangi partinin genel başkanı olduğunun farkında değil, kendisine hatırlatmak isteriz ki CHP cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu devletimizin en köklü partisidir. Ancak son günlerde üzülerek söylüyoruz ki CHP terör sevicisi kimselerin siyaset yaptığı, terör destekçilerinin yuvası haline gelmiştir.  Evvelce terörist cenazelerine katılan, askerimize polisimize kurşun sıkan teröristlere taziye ziyaretinde bulunan kimseler, ücretsiz bir şekilde teröristlerin avukatlığını yapmışlardı. Bu kişiler hala CHP içinde siyaset yapıyorlar. Son olarak CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldığı bir televizyon programında PKK'nın kurucusu Sakine Cansız'ı terörist olarak görmediğini dile getirmesi şehitlerimizin aziz ruhlarını incitmis, şehit yakınlarını, kahraman gazilerimizi ve gazi yakinlarimizi derinden üzmüştür. Canan Kaftancıoğlu na soruyoruz binlerce canımızı öldürmek kastıyla hareket eden PKK terör örgütü değil midir? Bu örgüte mensup olanlar terörist değiller midir?
Söz konusu Canan Kafantancıoglu olunca vereceği cevabı tahmin etmek zor değil. Çünkü Kaftancıoğlu ülkemize, kardeşliğimize ve devletimize karşı gerçekleştirilen gezi parkı eylemlerine katılmış, polisimize taş atmış ve taş atanlara taşıyıcılık yapmıştır. Gezi parkı eylemlerinde atmış olduğu tweetlerle eylemcilere moral ve destek vermiştir. Aynı Kaftancıoğlu 15 Temmuz hain darbe girişiminde sokağa çıkan Aziz Milletimizle alay eden tweet'ler atmış, 1915 tarihinde meydana gelen hadiseleri "soykırım" olarak tanımlamış ve devletimize "seri katil, terörist devlet" yakıştırması yapmıştı.
Biz Kaftancıoğlu' nun bu hallerine şaşırmıyoruz çünkü Kaftancıoğlu DHKP-C üyesidir. Bizim şaşırdığımız terör örgütüne üye olan kişilerin, terör destekçisi ve terörist sevicilerin Gazi Mustafa Kemal'in kurmuş olduğu parti çatısı altında siyaset yapabiliyor olmalarıdır.
Sayın Kılıçdaroğlu, meydana gelen hadiseler de suçluyu başka yerde aramak yerine önce genel başkanı olduğu partinin içindeki örgüt militanlarını temizlemeli, teröristlerle ve terör sevicilerle arasına mesafe koymalı ve ilişkisini tamamen bitirmelidir.
Devlet olarak çok zor bir ortama cekilmeye çalışıldığı ortamda millet olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan günlerde CHP içinde ayrılıkçı siyaset yapan kimseler birlik beraberlik ve bütünlüğümüze zarar vermektedirler.
Kimseye ön yargımız yoktur ancak devlet düşmanı olan kimselerle her zaman ve her ortamda haklı mücadelemizi yapmaya devam edeceğiz. Yine söylüyoruz Türk'ü Kürt'ü Laz'ı Çerkes'i Alevisi Sünnisiyle hep beraber Türkiye'yiz.
Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.


                                                                                                                                                       Gazi Lokman Aylar                                                                                                                    
                                                                                                                                Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı