Haberler

Başkanımız (Gazi) Lokman Aylar’dan gündeme dair açıklamalar
  • 24 Nisan 2019
  • 49 defa okundu
Başkanımız (Gazi) Lokman Aylar’dan gündeme dair açıklamalar

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı (Gazi) Lokman AYLAR, katılmış olduğu televizyon programında gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Öncelikle Şehit ve Gazi çocuklarımızın bayramını kutluyorum. 23 Nisan tarihi İstiklâl Harbimiz için atılan ilk adımı ve bağımsızlık meşalemizin yakıldığı gündür. Ayrıca 23 Nisan, “Hakimiyet-i Milliye” adıyla kutladığımız ilk milli bayramımızdır. Bizlere bu övüncü yaşatan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, canını hiç esirgemeden seve seve bu cennet vatan için veren Aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla yad ediyorum.”
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemini açıklayan Başkan Lokman AYLAR kendisine yöneltilen Kemal Kılıçdaroğlu sorusuna ise şöyle cevap verdi:  

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYORUM

“1984 yılından beri insanlık dışı katliamlarına bir yenisini ekleyen PKK terör örgütü mensuplarıyla 19.04.2019 tarihinde Irak Sınırında, Hakkari’nin Çukurca İlçesindeki Seriberi Üs bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada 4 askerimizin şehit olduğu, 6 askerimizin yaralandığı bilgisini derin bir üzüntü içinde öğrendik. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman askerlerimize acil şifalar dileriz.
 Kahraman şehitlerimizden Yener Kırıkcı’nın Ankara’nın Çubuk İlçesi, Akkuzulu Köyünde gerçekleştirilen cenaze töreninde yaşananlar ise tam manasıyla terör örgütlerinin ve onların arkasındaki güçlerin sevineceği türden olaylardır. Seçim sonuçları üzerinden ülkemizi kaos ortamına sürüklemek isteyen güçler önlerine çıkan her fırsatı değerlendirmektedirler. Manevi değerleri yüksek, feraset sahibi Türk Milleti mukaddesatına sahip çıkarak şehidine son görevini yerine getirmek üzere Akkuzulu Mezarlığında toplandığında düğmeye basan gizli eller, şehit yakınlarımızın tarif edilemeyecekleri acı içerisinde kendilerini kaybederek yapmış oldukları taşkınlıkları kısa süre içerisinde provokatif eylemlere çevirme çabası yine milletimizin itidalli davranması sonucunda engellenmiştir. Meydana gelen olaylarda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ na karşı takınılan tavır tasvip edilecek ve memnuniyet duyulacak bir hadise değildir. Bu vesile ile Sayın Kılıçdaroğlu’ na yapılan bu saygısız davranışı şiddetle kınıyoruz.

ŞEHİT CENAZELERİ SİYASİ HESAPLARIN GÖRÜLECEĞİ YERLER DEĞİLDİR

Cenaze merasiminde Kemal Kılıçdaroğlu’ na yapılan saldırı kabul edilemez. Bu; şehidimize, inancımıza, kültürümüze saygısızlıktır. İnancımıza göre şehidimizin cenazesi; saygı ve huşu içinde kılınacak cenaze namazı, Kur’an tilaveti, peygamberimize salat ve selam, tekbirler ve dualar ile Hakk’a uğurlanır.
 Şehit Cenazeleri, toplumumuzun en hassas noktası ve milletimizi hiçbir menfaat gözetmeksizin bir araya getirmesi münasebetiyle siyasi hesapların görüleceği yerler değildir. Yüce milletimizi, devletimizin içine çekilmek istendiği şu zor günlerde her zamankinden daha çok dikkatli davranıp, birlik ve beraberliğine sahip çıkarak ülkemizi sürüklenmek istendiği kaos ortamından kurtarabilmek adına itidalli davranmaya davet ediyoruz.
 
MEYDANA GELEN OLAY KESİNLİKLE PROVAKASYON AMACIYLA YAPILMAMIŞ, ANLIK GELİŞMİŞTİR

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakıfı olarak tüm şehit cenazelerine katılıyoruz. Olayın gerçekleştiği günde şehidimize son görevimizi yapmak için Akkuzulu Köyü’ndeydik. Kemal Bey’in alana girmesiyle şehit yakınları tepki göstermeye başladılar. Haklılarda vaktiyle teröristlerin cenazelerine katılmış, teröriste “terörist” diyememiş, geçtiğimiz seçim döneminde terör örgütlerinin siyasi uzantısı olan HDP ile yol yürümüş partinin genel başkanının bu merasime katıldığı anda tepkiler yükseldi. Galeyana gelen halkı fiziki müdahalede bulundu. Bu olayı aklamıyorum yanlış anlaşılmasın çirkin bir saldırı olduğunu, kabul edilemez olduğunu da söylüyorum. Bu olay ne kadar çirkinse önce kardeşini sonra yeğenini şehit vermiş, yetmiş yaşındaki Osman Amcamızı kelepçelerle polis ordusuyla evinden alıp, o görüntüleri de basına servis etmek o kadar çirkin ve yanlıştır. Biz vakıf olarak bu olayın takipçisi olacağız.    

SÜLEYMAN SOYLU’NUN İSTİFASINI İSTEMEK TERÖRİSTLERİ SEVİNDİRİR

Devletimiz terörün her türlüsüyle, her alanda mücadele ediyor. Ve son dönemdeki başarılı mücadelenin mimarlarından biri İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ dur. Terör örgütleriyle vermiş olduğu amansız mücadele sonrasında terör örgütleri ve terörü besleyen güçlerin doğal olarak hedefi haline gelmiştir. Bakanımızı meydana gelen bu menfur olayın azmettiricisi gibi göstermek en çok terör örgütlerini ve destekçilerini sevindirecektir. 

BİZ HEP BERABER TÜRKİYE’YİZ

 Bu sebeple başta siyasi partilerin terör örgütleriyle olan ilişkilerini gözden geçirmeleri, yapacakları söylemlerde ayrılıkçı dil ve üslup yerine toplumu kucaklayan dil seçmelerini tavsiye ederiz. Bu hassas süreçte herkes ağızından çıkana dikkat etmelidir. Ortada devletin bölünmez bütünlüğüne kast ederek, kan döken, insanımızı korkuya sevk eden her grup bizim için terör örgütüdür. Siyasilerimizden öncelikle bu tanımın yapılmasını teröriste “terörist” diyebilmelerini ve terör örgütleriyle bağlantısı olan kişilerle ilişkilerini bitirmelerini, hep beraber bütünleştirici bir dil kullanarak terörü lanetlemelerini bekliyoruz. Gerekli görüldüğü takdirde siyasi liderlerimiz, milletvekillerimiz, bürokratlarımız, duyarlı sivil toplum kuruluşlarımızla ve Yüce Milletimizle omuz omuza vererek “teröre lanet yürüyüşü” yapmayı teklif ediyoruz. Çünkü bu hareketin bizi bölmek isteyenlere karşı atılacak en büyük tokat olduğu inancını taşıyoruz. Biz, Türk’ü – Kürt’ü, Laz’ı – Çerkez’i, Alevi’si Sünni’siyle hep beraber TÜRKİYE’ yiz.