Haberler

Bedir'den 15 Temmuz'a, 15 Temmuz'dan Günümüze
  • 10 Temmuz 2020
  • 7 defa okundu
Bedir'den 15 Temmuz'a, 15 Temmuz'dan Günümüze

     Korona virüs pandemisi sebebiyle büyük kapsamlı etkinlikler yapmadığımız bu günlerde "Bedir'den 15 Temmuz'a, 15 Temmuz'dan Günümüze" projemizle Şehadet şerbeti içmiş olna Aziz Şehitlerimizin ruhlarını şad etmek, hatıralarını canlı tutmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda ilkini Kahramankazan ilçesinde gerçekleştirdiğimiz Mevlid-i Şerif programımıza Şehit Aileleri, Gazilerimiz, Ankara Valimiz Sayın Vasip Şahin, Kahramankazan Kaymakamımız Sayın Engin Aksakal ve Kahramankazan'lı vatandaşlarımız katılım sağladılar. Sağlık Bakalığımızın Korona Virüs ile mücadele kapsamındaki tedbirlerimizi alarak gerçekleştirdiğimiz programımızda konuşan Ankara Valimiz VasiŞehitliğin değerini ifade etmeye kelimelerin yetmeyeceğini vurgulayan Şahin, 


"Sizler de bize şehitlerimizin emanetlerisiniz. Bizler de sizin evlatlarınız, kardeşleriniziz. Devlet olarak son 15 yılda çok güzel şeyler yapıldı. Öncesini de bilen birisi olarak, kıyası mümkün olmayan hizmetler, imkanlar sunuldu ama şehidimizin ya da gazimizin bir damla kanını karşılar diye bir iddiada bulunamayız." dedi.

Her zaman şehit aileleri ve gazilerin yanında olduklarını belirten Şahin, "Sivil toplum kuruluşlarımız var. Bütün kurumlar el ele vererek sizlerin ortak paydasında bir aradayız. Belki birçok konuda kurumlar farklı düşünebilir ama şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetleri konusunda herkes ortak bir kanaat birliği içindedir. Türkiye Gaziler ve Şehit Aİleleri Vakfımız yapmış olduğu çalışmalarla bizlere i-ışık tutuyor. Buradan Başkanımız nezlinde tüm vakıf çalışanlarına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Genel Başkanımız (Gazi) Lokman Aylar bsın mensuplarına yapmış olduğu açıklamalarda:

" Pandemi sebebiyle programlarımızı kısıtlı yapmak zorundayız. Bu süre içinde çok güzel faaliyetlere imza attık. Şimdi de "Bedir'den 15 Temmuz'a 15 Temmuz'dan günümüze" projemizle şehitlerimiz adına mevlid-i şerifler okutuyoruz. Bugün ilk programı Kahramankazan'da gerçekleştirdik, Yarın Çankırı ilimizde olacağız. Bayram öncesi Ege Bölgemizdeki illerimizde olacağız."
 

Devletin bütün imkanlarıyla şehit aileleri ve gazilerinin yanında olduğuna işaret eden Aylar, "Devletimiz ilk günkü gibi şehit ve gazimizi sarıp sarmalıyor, hiçbir eksiğini bırakmıyor. Tabii ki ufak tefek sıkıntılarımız, taleplerimiz vardır. Bunların da en kısa zamanda gerçekleşeceğine inanıyoruz. Çünkü devletimiz her zaman şehitlerinin ve gazilerinin yanında olmuştur." ifadesini kullandı.

Programda daha sonra İlçe Müftüsü Durmuş Ali Çakır dua etti.