Haberler

BU BİR ANNENİN KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜ, BİR MİLLETİN DRAMDIR…
  • 07 Eylül 2019
  • 16 defa okundu
BU BİR ANNENİN KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜ, BİR MİLLETİN DRAMDIR…

BU BİR ANNENİN KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜ, BİR MİLLETİN DRAMDIR…

            Yüreğinde vatan sevgisini yaşatan her vatandaş gibi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yaşanan olayları bende bir yandan umutla diğer yandan üzülerek takip ediyorum. Bu hikayeler yeni değil, Hacire Ana ile başlayan başkaldırı şimdi de devam ediyor ve göreceksiniz bu eylemlerin devamı gelecek. Çünkü bölge halkı artık kendilerinin haklarını savunduklarını iddia eden örgütün ne yaptığının farkındalar. Kürt Halkının hakkını savunduklarını iddia eden hainlerin en çok kendilerine zarar verdiklerini gördüler.  Devletimizin başarılı operasyonları, milletimizin “evlat eylemi” yapan ailelere desteğiyle bu sonun daha hızlı geleceğine inanıyoruz. Bu son eylemler bir kez daha gösterdi ki; Türkiye’nin “Kürt Sorunu” yok terör sorunu var. Bu sorunda er ya da geç bu bitecek.

EYLEM YAPAN SANATÇILAR NEREDE?
 
            Bu tür olaylarda toplumsal reaksiyon çok önemli. Çünkü bu sorun bir ailenin, bir bölgenin değil tüm Türkiye’nin sorunu. Bize düşen sonuna kadar terör örgütleriyle mücadele etmek ve mücadele edenlerin yanında olmaktır. Devletimizin yanındayız, evlatları için eylem yapan analarımızın yanındayız, evladını terör örgütünün elinden almak isteyen her ailenin arkasındayız. Yalnız benim dikkatimi çeken bir başka hadise de Diyarbakır’daki dramı sahiplenen, destek veren, bu olay için bir açıklama yapmayan sanatçıların üzerinde. Hani Gezi Eylemlerinde üç beş ağacı bahane ederek ortalığı ayağa kaldıran, cadde ve sokakları ateşe verenleri destekleyen sanatçılardan bahsediyorum. Bu olay ile görüyoruz ki amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmekmiş.

BU ANNELERİN FERYADINI KİMSE ANLAYAMAZ!
Evladını şehit vermemiş, bir gaziyi karşılamamış ya da evladını bir hiç uğruna kaybetmemiş kimseler bu annelerin feryadını anlayamazlar. Hele ki; kendi çocuklarını yurt dışlarında okutanlar, kendi menfaatleri için başkalarının evlatlarını ateşe atan vicdansızlar hiç anlayamazlar. Bizler bu vatana bedel ödeyen vatan kahramanları olarak annelerimizin yanındayız.

Selam olsun evladı için direnen Anneye...
Selam olsun ülkesi için direnen Anneye...
Selam olsun teröre dur diyebilen Anneye...
Selam olsun cesaretiyle öncü olan Anneye...