Haberler

Cumhuriyet Tarihimizin Kara Lekesi; 27 Mayıs
  • 27 Mayıs 2019
  • 31 defa okundu
Cumhuriyet Tarihimizin Kara Lekesi; 27 Mayıs

59 yıl önce bugün Türk Milletinin iradesi hiçe sayılarak, cumhuriyet tarihimize kara bir leke sürülmüş 27 Mayıs 1960 yılında Askeri darbe yapılarak Demokrat Parti Hükümeti düşürülmüştür. Milletin adamları Başbakan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan idama mahkum edilmiştir. 

            Çünkü Menderes hükümeti, yapmış olduğu sanayi hamleleriyle müttefikimiz(!) ABD'yi kızdırmış, yapılacak sanayi hamlesi için ABD'den kredi istemesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Müttefikimiz(!) ABD, Türkiye'nin kredi isteğine olumsuz yanıt verince Başbakan Adnan Menderes gerekli olan destek için Rus Devleti ile görüşmüş ve kredi için anlaşmıştı. Ancak TSK içinde yapılanmış olan NATO'cu komutanlar harekete geçirilip Türkiye'nin sanayi hamlesi engellendi. Onlara göre Türkiye sanayi ülkesi değil, tarım ülkesiydi ve sadece tarım yapmalıydı. 27 Mayıs günü yapılan askeri darbe çok değerli üç devlet adamını bizden almasının yanısıra Türk Milletine atılan elli yıllık bir pranga oldu.

            Bizlere, 27 Mayıs'ı, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı, 15 Temmuz'u yaşatan üst akıl hiç değişmedi, değişmeyecek. Bizlerde bu ülke için mücadele etmekten mazluma umut zalime korku olmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizleri darbe ile durdurmak isteyenler bilsinler ki vaktiyle nasıl Çanakkale'yi geçilmez kılmışsak, yurdumuzu işgale gelenleri nasıl denize dökmüşsek, 15 Temmuz günü bina basıp, meclisi bombalayan hainlerie geçit vermemişsek budünde aynı inanç ve kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. 

            Bilinmelidir ki, bu vatanın üzerinde son ocak tütmeye devam ettikçe Bayrak inmeyecek, Ezan dinmeyecek, Vatan bölünmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı rahmet ve dualarla yad ediyorum. 

            Bu Necip Millet, sevmiş olduğu adamları yüreğine,hainleri de toprağa gömmesini çok iyi bilir... 

                                                                                                                                                             
                                                                                                                                                                                               Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı
                                                                                                                                                                                                  Genel Başkanı
                                                                                                                                                                                                  (Gazi) Lokman AYLAR