Haberler

Genel Başkanımız (Gazi) Lokman Aylar'ın 19 Eylül Gaziler Resepsiyonun Yapmış Olduğu Konuşma
  • 24 Eylül 2020
  • 30 defa okundu
Genel Başkanımız (Gazi) Lokman Aylar'ın 19 Eylül Gaziler Resepsiyonun Yapmış Olduğu Konuşma

Gazilik şehadeti göze almış olanların ünvanıdır gazilik allah’ın makamıdır. Gazi vatandır, gazi bayraktır, gazi adanmışlıktır, gazi sadakatin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık sevdasının zirve ismidir. Bu sebeple yaşayan her bir gazi bu vatan için uzuvlarından, hayallerinden vazgeçerek bedel ödemiş olan vatan kahramanıdır.
Şehitlerimizin şahitleri, kahraman gazi arkadaşlarım
Hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz. Hepinizin “gaziler gününü” kutluyorum.     
Vakfımız kurulduğu günden itibaren yapmış olduğu hizmetler sayesinde bakanlar kurulu kararı ile kamu yararına çalışan vakıf statüsüne alınmıştır.
 
Vakfımız şehit aileri, gazilerimize maddi ve manevi destek olmaktadır. Ülke genelinde hızla şubeleşmekte ve şuan 44 şube 6 temsilcilikle hizmetlerimize devam etmekteyiz.
2017 – 2019 yılında 871 kardeşimize burs imkanı sağladık.
Anneler günü, babalar günü, dini ve milli bayramlarımızda şehit ailerimizi ve kahraman gazilerimizi ziyaret ediyoruz.
Pandemi sebebiyle ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerimize şehitlrimizin adıyla dört bin adet temel gıda yardım paketiyle beraber, hijyen paketi dağııtık ve dağıtmaya da devam ediyoruz.
 
Ramazan ayı içerisinde “iftar şehidimizden fatiha sizden” projemizle ihtiyaç sahibi ailelerimize şehitlerimizin adıyla sofralar kurduk.
Genel merkezimizde devlet büyüklerimizle istişare toplantıları yaparak şehit ailelerimiz ve gazilerimiz arasında köprü oluyoruz. Çok değerli bakanlarım misafirlerimizin huzurunda sizleri de genel merkezimize davet etmek istiyorum.
 
Kıymetli hazirun.
Bizler bu vatan için bedel ödeyen gazi ve şehit aileleri olarak bu vatanda yaşamanın bedelini canlarımızla, uzuvlarımızla ödedik. Geçmiş dönemde gazi olan kardeşlerim ne sıkıntılar çektiklerimizi çok iyi bilirler. Şimdi ise bir vatan evladı şehit düştüğü zaman, gazi olduğu zaman devletin tüm imkanları seferber ediliyor. Özellikle 2002 yılından sonra 21 maddede yapılan değişiklik ve iyileştirmelerle şehit ailelerimiz ve gazilerimizin bir çok hakkı hem korunmuş hem de daha iyi bir şekilde kendilerine verilmiş oldu. Bu noktada başta devlet başkanımız sayın recep tayyip erdoğan beyfendiye, sayın bakanlarımıza ve bu çalışmalarda görev alan devlet yetkililerine vatan kahramanlarımız adına teşekkür ediyorum.
Büyük türk milletine gazi olmakta şehit olmakta bizim için şereftir.    
 
Bu vatana, bu bayrağa, bu millete  ihanet eden hainler. Bu güç karşısında titreyin. Tarihten ders alın. Çanakkale’de onca zorluğa karşı diz çökmeyen, kore de ülke çıkarları için kahramanca mücadele veren, kıbrıs ta vatanın bölünmez bütünlüğünün vesikasını çizen bu millet 15 temmuz günü 251 şehit, 2700 gazi vermiş ama namerde fırsat vermemiştir. Terör örgütlerine sırtını dayayanlar, terörist cenazelerine katılanlar, cezaevlerinde terörist ziyaret edenler, kravat takmış terör hamilerine özgürlük isteyenler, 6-8 ekim olaylarının faillerine şeref madalyası taltif edenler bilsinler ki; vatan için bedel ödeyen kahramanlar olarak daima bu soysuzların karşılarında olacağız.
 
Hedefi 2023, 2053, 2071 olan türkiye cumhuriyeti devletinin bağımsızlığına göz diken dıştaki düşmanlar ve içerdeki hainler bilsinler ki;   
devletimizi yıkamayacaksınız         
milletimizi bölemeyeceksiniz
ezanlarımızı susturamayacaksınız
bayrağımızı indiremeyeceksiniz.
   
Konuşmamı şöyle bitirmek istiyorum         
Bizler burada rahat bir şekilde toplantılar düzenleyebiliyorsak, çocuklarımızın ellerinden tutup parklara gidebiliyorsak bunun için analarını evlatsız, evlatlarını babasız bırakan birileri var. Bu bedel için  gece - gündüz, kar – kış demeden gabar da, afrin de, cerablus da terör örgütleriyle mücadele eden, kandile bayrak dikme hazırlığında olan yiğitlerimize selam olsun. Selam olsun bu vatan evlatlarını yetiştiren annelerimize.
 
 Bu duygu ve düşüncelerle kahraman gazilerimizin “gaziler günü” kutluyor kendilerine sağlık, sıhhat ve afiyet diliyor, aziz şehitlerimizi de rahmet minnet ve hayır dualarla yad ediyorum.