Haberler

Keçiören'de 15 Temmuz gazi ve şehit aileleriyle iftar
  • 27 Mayıs 2019
  • 2 defa okundu
Keçiören'de 15 Temmuz gazi ve şehit aileleriyle iftar

Vakfımız 15 Temmuz gazileri ve şehit ailelerine Keçiören’de verdiği iftara 700 kişi katıldı.

İftar yemeğine gazi ve şehit yakınlarının yanı sıra Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Kabadayı da katıldı.  İftar programı Kur’anı Kerim tilaveti ve semazen gösterileriyle başladı.
Genel Başkanımız Gazi Lokman Aylar konuşmasında şunları söyledi: “Gazilik şahadeti göze almış varlığını hiçe saymış olanların unvanıdır. Türk milleti hem gaziliğin hem şehadetin vücut bulmuş halidir.. gazilerimiz ve şehitlerimiz milli varlığın  güvenceleri istiklalimizin  yenilmez güçleridir. Bizler bu vatana bedel ödeyen gazi ve şehit aileleri olarak bu vatanda yaşamanın bedelini canlarımızla, uzuvlarımızla ödedik.  Türk milleti vatanın bütünlüğü için neleri göze alabildiğini Çanakkale’de, Kore’de Kıbrıs’ta güneydoğunun kahpe dağlarında mücadele verdik bitmedi. 15 Temmuz gecesi dini kisveye bürünen hizmet ve himmet örtüsüne saklanan cemaat olgusundan cürüm ve cinayet çıkaran hain bir terör örgütü Türkiye’yi işgale kalkışmıştır. Can pahasına kurulan devleti bölmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Ülkeyi bölmeye çalışanlara dün olduğu gibi bugün de hadlerini bildireceğiz.”

“Türk milletini yıkamayacaksınız”

Aylar, “İnanıyoruz ki yüce Türk milleti var oldukça kahramanlarımız hainlere zalime karşı dimdik durdukça; devletimizi yıkamayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksıniz, ezanlarımızı susturamayacaksınız, İslam sancağını hiç bir zaman yere düşüremeyeceksiniz, bayrağımız indiremeyeceksiniz, mazlum milletin umudu olan büyük Türkiye cumhuriyetine hiç bir zaman diz çöktüremeyeceksiniz” dedi.
Program sonrasında vakfımız tarafından getirilen Sakalı Şerif-i görme fırsatı yakaladılar.