Haberler

‘Terörist Öcalan’a tanınan bu hakkı doğru bulmuyoruz’
  • 17 Mayıs 2019
  • 23 defa okundu
‘Terörist Öcalan’a tanınan bu hakkı doğru bulmuyoruz’

            Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış İlişkiler Kurulu Üyesi Burhanettin Duran önceki gün katılmış olduğu televizyon programında terörist ele başına hitaben “Sayın” derken Aziz Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimiz hiç aklına geldi mi acaba?

            Aziz şehitlerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve Yüce Türk Milleti adına. Bizim için Öcalan diye bilenen hain; bebek katilidir, teröristtir. Bunun başka bir açıklaması ve izahını kabul etmiyoruz. Binlerce insanımızın katiline sebep olan, yüzlerce ocaklara ateş düşüren bebek katilinin avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesini de doğru bulmuyoruz. Bu iki hareket bizleri derinden üzmüş ve yaralamıştır. İlgilileri kınıyor ve Şehit Aileleri, Gazilerimiz ve Gazi Yakınlarımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.

            Açıklamalar İstanbul seçimlerine yönelik hamleler ise tüm siyasetçilere sesleniyoruz. Ellerinizi çekin şehitlerimizden gazilerimizden. Yok eğer bu hamleler yeni bir çözün sürecinin ilk adımları ve kamuoyu yoklaması olarak yapılıyorsa bilinmelidir ki; terör örgütlerine ve teröristlere bu kadar büyük kayıplar verdirdiğimiz ve üstün başarılar elde ettiğimiz şu zamanda bu davranış en fazla şer odaklarını memnun edecektir. Adımlar bu yönde atılıyorsa vakıf olarak bu ülke için canını veren Aziz Şehitlerimiz, uzuvlarından ve hayallerinden bu vatan uğruna vaz geçen Kahraman Gazilerimiz ve onların yakınları olarak yeni bir çözüm sürecinin karşısında dimdik durmakta kararlıyız.

 Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.
                                                                                                                                                                                          Gazi Lokman Aylar           
                                                                                                                                                                    Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı