Haberler

TÜGŞAV bu bayramda şehitleri unutmadı!
  • 10 Haziran 2019
  • 9 defa okundu
TÜGŞAV bu bayramda şehitleri unutmadı!

Gözünü kırpmadan ülkemiz için canlarını feda eden şehitleri unutmayan Türkiye Gaziler ve Şehitler Aileleri Vakfı, Arife Günü Cebeci Askeri Şehitliğini ziyaret ederek, şehitliğe gelen vatandaşlarla bayramlaştı.
Cebeci Askeri Şehitliği’ne gerçekleştirilen ziyaret, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.
Ziyarete ilişkin konuşan Türkiye Gaziler ve Şehitler Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, “Cennet vatan toprakları üzerinde şehitlerimiz sayesinde bayramları huzur ve güven içerisinde yaşıyoruz. Evlatlarını, vatanımıza feda eden kıymetli şehit annelerimizi, şehit babalarımızı, yüzlerinde dahi bakmaya kıyamadığımız şehitlerimizin güzel yavrularının yanında olmak adına Arife Günü herkesi şehitliğe bekliyoruz.
Şehitlik Peygamber Efendimize en yakın makamlardan bir tanesi. Rabb'im inşallah bütün şehitlerimizi sevgili habibiyle birbirine komşu kılsın. Allah onlardan razı olsun. Şehitlerimizin ailelerine de sabırlar diliyorum. Onlar şehadete yürümemiş olsalardı bugün hiçbirimiz burada bayram kutlayamayacaktık. Onlar vatanın sağ olması, ay yıldızlı bayrağın dalgalanması, ezanın susmaması için canlarının seve seve verdiler. Şehitlerimizin ve gazilerimizin vatan uğruna fedakârlıklarını ve yaptıkları kahramanlığı hiçbir zaman unutmayacağız. Şehit ailelerinin ve gazilerimizin her zaman başımızın tacıdır. Buradan herkese sesleniyorum şehit ailelerimizin sadece hatırlanmaya ve yanlarında olmaya ihtiyaçları var. Özel günlerde onları yalnız bırakmayarak şehitliklere ziyarette bulunalım. Ramazan Bayramı vesilesi ile şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnet duygularıyla anıyor, bütün şehit yakınlarımızın, gazilerimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum ”dedi.