Haberler

ZİNCİRLER KIRILDI AYASOFYA AÇILDI...
  • 26 Temmuz 2020
  • 150 defa okundu
ZİNCİRLER KIRILDI AYASOFYA AÇILDI...

Ayasofya- ı Kebir Camiî'nin yeniden aslına uygun hale getirilmesinden duymuş olduğumuz memnuniyeti Fethin Müjdecisi, Ak Şemsettin Hazretlerinin Hocası Hacı Bayram Veli'nin otağında dile getirerek; bu önemli kararı alan Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'ye, bu kararı tasdik eden Yüksek mahkeme kurumlarına ve emeği geçen herkese şükranlarımızı ilettik. 
15 Temmuz Gazisi, Vakfımızın ikinci Başkanı (Gazi) Kaan ŞİMŞEK'in yapmış olduğu basın açıklaması metninin tamamı:

"                 Bugün Ayasofya’da olmak isteyipte olamayan milyonlarca dindaşımızın sesi olmak istedik. Ve Ankara’nın manevi mimarı, fethin müjdecisi, Fatih’i yetiştiren Akşemsettin Sultan’ın hocası Hacı Bayram-ı Veli’nin otağından Ayasofya’ya sesleniyoruz.

                Bilindiği üzere 1934 yılından sonra bugün Ayasofya Camiinde tekbirler getirilmiş, namaza durulmuş ve Ayasofya hasret kaldığı secdelere kavuşmuştur. 15 Temmuz nasıl ki milli bir direnişin tarihi ise Fatih Sultan Mehmet Han’ın kılıç hakkı olan Ayasofya’nın yeniden aslına uygun bir şekilde hizmet verecek olması da Milli bir dirilişin, Milli bir şahlanışın en büyük adımlarındandır. Biz 15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gazileri olarak pandemi sebebiyle Ayasofya’da beden olarak olamasakta, gönül ve dualarımızla Ayasofya’da saf saf namaza duranların ve bu dirilişe vesile olanların yanındayız. 15 Temmuz’un sene-i devriyesini yaşadığımız şu günlerde İslam Ümmetine bundan daha güzel bir hediye verilemezdi.

                Vakıf olarak “Zincirler Kırılsın, Ayasofya açılsın” sloganıyla başlattığımız Ayasofya yürüyüşümüz çok şükür istediğimiz şekilde neticelenmiştir. Bizlere yeniden Ayasofya’nın kapılarını açarak Fatih’in emanetine yeniden tekbirlerle girmemize vesile olan Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, devletimizin zorlu süreçten geçtiği günlerde devlet adamlığından taviz vermeden, desteğini her zaman hissettiren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye, yüksek yargı kurumlarına ve emeği geçen herkese vatan kahramanları olarak şükranlarımızı sunuyoruz.     
   
                Ayasofya’nın yeniden aslına uygun hale getirilmesi devlet ve millet olarak en önemli milli irade ve milli birlik beyanımızdır.

                Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederiz.