Haberler

DERHAL İSTİFA ETMELİ
  • 22 Temmuz 2020
  • 76 defa okundu
DERHAL İSTİFA ETMELİ

 
                15 Temmuz şehitlerimizi andığımız bu günlerde Türk Tarih Kurumu Başkanı Profesör Ahmet Yaramış’ın “ 15 Temmuz’u Anlamak” isimli toplantıda;    

“Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” söylemleriyle kaş yapayım derken kaş çıkarmamış adeta can almıştır. Bu söylemler başta 15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gazilerimiz olmak üzere tüm vatan kahramanlarını derinden üzmüştür. Zalime mermahet, mazluma zulümdür. 251 canımızı gözü dönmüş bir şekilde katleden vatan hainlerine en ağır cezaların verilmesi dahi bizlerin içini soğutmazken, bu hainlere merhamet nazarıyla bakmak kabul edilemez. Suçu sabit olan, vatandaşımıza kurşun sıkan, helikopterden milletimizi tarayan, Meclisimize bomba atan hainler için dar ağaçlarının kurulmasını istiyoruz. Bu söylemler terör örgütleriyle mücadele eden yetkililerimizin moralini bozmakla birlikte, terör örgütü üyelerine moral veriyor. Vakıf olarak 15 Temmuz’un üzerinden değil dört yıl, 40 yıl geçse de biz o gün bu namertlerin yapmış olduklarını unutmayacağız, unutturmayacağız.
                Türk Tarih Kurumu kurulduğu günden itibaren sayısız bir çok güzel hizmete imza atmıştır. Kurum Başkanının yapmış olduğu açıklamaları tekrar değerlendirmesi ve kendisi hakkında bir karar alması vatan kahramanlarının isteğidir. Kurum Başkanına çağrımızdır; istifa etmekte bir erdemdir.