Haberler

Şehit ve gazi çocuklarına sahip çıkan Sayın Fendoğlu’na teşekkür ederiz
  • 30 Mayıs 2019
  • 9 defa okundu
Şehit ve gazi çocuklarına sahip çıkan Sayın Fendoğlu’na teşekkür ederiz

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) Genel Başkanımız Gazi Lokman Aylar, şehit ve gazi çocuklarına sahip çıkan MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu’na teşekkür etti.

MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, şehit ve gazi çocuklarının “ücretsiz veya indirimli seyahat kartı yönetmeliği ”25 yaş sorunu hakkında TBMM yaptığı konuşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yeniden düzenlenmesi için talepte bulundu. Fendoğlu, TBMM de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Harp ve vazife malullerinin faydalandığı aile ve sosyal politikalar bakanlığı tarafından “ücretsiz veya indirimli seyahat kartı yönetmeliği” çıkarılmıştır.25 yaşına kadar şehit ve gazi çocuklarımıza bu kart verilirken 25 yaşını dolduranlardan bu kart geri alınmaktadır. 25 yaşından sonra şehit ve gazi çocuklarımız kendilerinin şehit ve gazi yakını olduğunu gösterecek bir kart sahibi olamıyorlar. Şehit ve gazi ailelerimiz bu mağduriyetin giderilip gazi ve şehit yakını olan 25 yaş üstü çocuklara bu kartın sadece tanıtım kartı olarak,  yani ücretsiz ve indirim dışında olacak şekilde düzenlenip verilmesini talep etmektedirler.”

Başkanımız Aylar’dan Fendoğlu’na teşekkür

TÜGŞAV Genel Başkanımız Gazi Lokman Aylar, şehit ve gazi çocuklarının haklarının korunmasıyla ilgili şunları dile getirdi:  “Şehit ve Gazi yakınlarımız ile onların bize mirası olan evlatlarının sorunlarını TBMM’de gündeme getirilmesi, ücretsiz veya indirimli seyahat kartı yönetmeliğinde yaş sınırının kaldırılması ile bu kartın sadece tanıtım kartı olarak kalması ve gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda vakıf olarak verdiğimiz mücadelede sesimiz olan Sayın MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu’na gaziler ve şehit aileleri adına teşekkür ederim. Dileriz ki bu topraklar için canını feda etmiş kahraman evlatlarımızın emanetlerinin sorunları en yakın zamanda giderilir.”