• Danışma Hattı 0312 417 23 44
  • bilgi@gaziler.org.tr
Terörsüz Türkiye Çağrısı

Terörsüz Türkiye Çağrısı

Bugün, ülkemizin en önemli gündem maddelerinden biri olan “Terörsüz Türkiye” çalışmasıyla ilgili duygu ve düşüncelerimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Devletimizin kararlılıkla yürüttüğü bu sürece yönelik bazı kesimlerin ortaya attığı mesnetsiz iddiaları ve provokatif söylemleri üzülerek ve dikkatle takip ediyoruz. “Bebek katili Meclis’e girecek”, “Şehitler boşuna mı öldü?”, “Ülke bölünecek” gibi gerçekle ilgisi olmayan komplo teorileriyle halkımız provoke edilmeye çalışılmaktadır. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz üzerinden toplumu kışkırtma çabalarının ardında kimlerin olduğunu biliyoruz ve bu girişimlerin takipçisi olacağımızı açıkça ifade ediyoruz.

Cumhurbaşkanımızın da defaatle dile getirdiği gibi; devletimiz terörle mücadelede asla geri adım atmaz, teröristle pazarlık yapmaz ve hiçbir şekilde taviz vermez. Terörsüz Türkiye çalışmasında açık ve net bir duruş söz konusudur: Terör örgütü hiçbir koşul öne sürmeden silah bırakacak ve kendini feshedecektir. Bu duruşun dışında üretilen her türlü söylem ve iddia yalnızca birer provokasyon aracı olup milletimizi devletine karşı kışkırtma amacı taşımaktadır.

Bazı çevreler kasıtlı olarak “Kürt sorunu var” diyerek terör örgütünü Kürt vatandaşlarımızla bir tutma çabasındadır. Oysa terörden en çok acıyı çekenler, hem Kürt hem Türk annelerdir. Bu nedenle, devletimizin attığı adımları baltalamaya çalışan iç ve dış mihraklara sesleniyoruz: Milletimiz bu oyuna gelmez!

Türkiye’nin huzuru ve kalkınması için yürütülen bu çalışmaya destek veriyoruz. Sınırlarımızda savaşlar sürerken, yeni canlar yitirilmesin, ezanlarımız susmasın, vatanımız bölünmesin diye biz, devletimizin terörü bitirmeye yönelik atacağı her adımın arkasındayız.

Şehitlerimizin, gazilerimizin ve aziz milletimizin müsterih olmasını istiyoruz. Bu millet var oldukça hiçbir hain plan başarıya ulaşamaz. Hiçbir siyasinin, ailesinde şehit ya da gazi bulunmayan kimselerin, bizim adımıza konuşmasını, görüş bildirmesini kabul etmiyoruz. Terörsüz Türkiye hedefini zayıflatmaya çalışan girişimlere karşı dün olduğu gibi bugün de vatanın bekası için mücadele etmeye devam edeceğiz.

PKK BİR TERÖR ÖRĞÜTÜDÜR ABDULLAH ÖCALAN BEBEK KATİLİDİR BU GERÇEGİ HİÇ BİR ŞEY YADA GÜÇ DEĞİŞTİREMEZ.
Bu örgüt, yıllarca bu ülkenin evlatlarını hedef almış; askerimizi, polisimizi, vatandaşlarımızı şehit etmiş, binlerce insanımızı sakat bırakmıştır. PKK’nın kendini Kürt kardeşlerimizle özdeş göstermesi, büyük bir ihanettir.

Terörsüz Türkiye projesinin zamanlaması ve amacı konusunda bazı sorular sorulmaktadır. Bu projenin amacı sadece ülke içi değil, aynı zamanda uluslararası barışa da katkı sunmaktır. Bu çabanın başarıya ulaşması halinde sadece Türkiye değil, tüm insanlık kazanacaktır.

Bu kapsamda:

1. PKK'nın silah bırakması, PYD ve YPG gibi diğer taşeron yapıların da maskesini düşürecektir.
2. Terörsüz Türkiye vizyonu, terörsüz bir Ortadoğu ve dünya ideali için de temel teşkil etmektedir.
3. Bu başarı, gelecekte tüm insanlığa, silahla siyasi başarı sağlanamayacağına dair güçlü bir mesaj olacaktır.
4. Terör örgütlerinin emperyalist güçlerin aparatı olarak nasıl yok olacağının örneğini oluşturacaktır.

Ben bir terör gazisi olarak, bu vatan için organlarımı feda etmiş bir evlat olarak söylüyorum: Yeter ki başka gençler toprağa düşmesin, başka analar ağlamasın. Silahlar gömülmekle kalmasın, bir daha çıkmamak üzere yok edilsin.

Bu milletin vicdanında da devletin kararlılığında da başka türlü bir af ya da temize çıkış mümkün değildir. Şehit aileleri ve gaziler adına ilan ediyoruz: Kimse siyasi çıkarları için bu süreci sabote etmeye kalkmasın. Biz bedel ödemiş insanlar olarak ne yaptığımızı, nerede durduğumuzu çok iyi biliyoruz. Kimse bize akıl vermeye kalkmasın!

Devletimizin kararlılıkla sürdürdüğü bu süreç sekteye uğramayacaktır. Geçmişte yaşanan acıların tekrar etmesine asla izin vermeyeceğiz. Devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu, ebed müddet devlet anlayışını kendimize ilke edindiğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

Saygılarımızla,
Gazi Lokman Aylar
(Şehit Aileleri ve Gaziler Temsilcisi)