• Danışma Hattı 0312 417 23 44
  • bilgi@gaziler.org.tr
Içisleri Bakani Sayin Süleyman Soylu'dan 15 Temmuz mesaj: Bir tane bile FETÖ'cü çer çöp birakmayagiz.

28-07-2021

Içisleri Bakani Sayin Süleyman Soylu'dan 15 Temmuz mesaj: Bir tane bile FETÖ'cü çer çöp birakmayagiz.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu 15 Temmuz 2016'da yasanan FETÖ'cü darbe girisiminin 5 yildönümünde açiklama yayinladi.

Burada sehitler için hazirlanan platformlara kirmizi karanfil birakildiktan sonra, seref defterleri imzalandi. Saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan törende ayrica Kur'an-i Kerim tilaveti gerçeklestirildi.

Rize'de yasanan sel felaketi nedeniyle orada olan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, programa video konferans yöntemi ile katildi.

 

"TÜRKIYE BÜTÜN BU KARANLIK VE BOS HAYALLERI YIKMISTIR"

Içisleri Bakani Soylu, video konferans yöntemi ile baglanarak yaptigi konusmada, "Her yil buradan dünyaya, 'ey dünya biz ayaktayiz, biz yikilmadik ve biz yikilmayiz' diye haykirali tam 5 yil oldu. Sunu da herkesin bilmesini isterim 5 yil önceki ihaneti yapanlarin hayali asla bugünkü Türkiye degildi. Onlarin hayali uyusturucu tacirlerinin yolgeçen hani yaptigi, terör örgütlerinin eylemleri ile bu ülkenin yöneticilerini sindirdigi, güney sinirinin altina bakamayan, dogu sinirinin dogu sinirinin dogusuna bakamayan, Ege'de Akdeniz'de bir yüzme mesafesinin uzagina gidemeyen, gençlerini milli ve manevi degerlerinden koparip atacaklari, ahlakina sahip çikamayan, lideri olmayan, lideri olsa bile, hayalleri oydu ki, o lider Recep Tayyip Erdogan olmayan bir Türkiye'ydi. Türkiye bütün bu karanlik ve bos hayalleri yikmistir. Sadece 15 Temmuz gecesinde degil, 15 Temmuz gecesinden sonraki 5 yilin her gününde yikmistir" ifadelerini kullandi.

"TÜRKIYE 15 TEMMUZ'DAN SONRA GÜVENLIK POLITIKALARINI YENILEDI"

Alanda yer alan sehit yakinlari, gaziler ve gazi yakinlarina seslenen Bakan Soylu sunlari kaydetti:

 
 

"15 Temmuz'dan sonra Türkiye, sadece darbecilerin tahrip ettigi binalarini degil, pek çok konuda kendini yenilemistir. Türkiye, güvenlik politikalarini yenilemistir. Terörle mücadele stratejisini yenilemistir. Sanayi ve kalkinma stratejisini yenilemistir. Kendi göbegini kendisi kesmeyi, yerli ve milli olanla yürümeyi milli bir suur haline getirmistir. Türkiye bugün güvenlik meselesini, Azerbaycan'dan Libya'ya kadar genis düsünen bir ülkedir. Türkiye bugün göçü yönetirken kaçak göçü engelleyen, dünyanin en modern entegre sinir güvenlik sistemlerini insa eden, dünyani en önemli uyusturucu rotalarindan biri üzerinde dünyanin en büyük ölçekli uyusturucu yakalamalarini gerçeklestiren, uyusturucu ticaretine vurdugu darbelerle hem gencini koruyan, hem de terör örgütlerini susuz birakan bir ülkedir. Türkiye bugün dünyada yapay zekayla, komut almadan hedefi bulup yok eden dünyadaki ilk hava savunma operasyonunu gerçeklestiren, bunu Libya'da tecrübe eden ülke olarak uluslararasi literatüre girmis, dünyanin en önemli insansiz hava araci üreticilerinden biri olan ülkedir. Türkiye bugün, dünyanin en önemli yazilim üreticisi ülkelerinden, yazilim ihraç eden, savunma sanayi ürünlerini ihraç eden bir ülkedir. Türkiye bugün Akdeniz'de, Karadeniz'de, Ege'de, kendi üretimi olan gemilerle petrol ve dogalgaz arayabilen, buna ait politikalari çekinmeden ortaya koyabilen bir ülkedir. Türkiye bugün 40 yillik PKK terörünü kararli ve kesintisiz operasyonlarla, ama en önemlisi milletiyle el ele, Diyarbakir aileleriyle el ele, ülkenin dogusunu kalkindirarak, millete hizmet üreterek, dünyaya yeni turizm alanlari kazandirarak, Cudi daginda festival düzenleyip milletiyle halay çekerek yapan, terör örgütünü magaralarindan çikamaz hale getiren güçlü ve büyük bir ülkedir. Türkiye bugün, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile Cumhur Ittifaki ile birlikte hem demokrasisini, hem milli iradenin gücünü, hem de gelecegini bir üst seviyeye tasimis bir ülkedir."

 
 

"YEMIN OLSUN BIR TANE BILE FETÖ'CÜ ÇER ÇÖP BIRAKMAYACAGIZ"

15 Temmuz hain darbe girisiminin üzerinden tam 5 yil geçtigini ve Türkiye'nin hedeflerine emin adimlarla ilerlediginin altini çizen Bakan Soylu, "Artik önümüzde hedeflerimiz var. 15 Temmuz'daki destandan güç alip, burada sehadet serbeti içmis evlatlarimizdan güç alip hedeflerimizin pesinden kosmak ve onlara layik olma zamanidir. En büyük hedefimiz, ekonomik ve güvenlik istikrarimizi, çevremizdeki istikrarsizliga ragmen devam ettirmek ve tahkim etmek olmalidir. 15 Temmuz'dan bugüne kadar Içisleri Bakanligi olarak 135 bin 916 FETÖ operasyonu, 312 bin 121 tane gözalti yaptik. Yemin olsun ki bu devletin içinde bu ülkenin içinde bir tane bile FETÖ'cü çer çöp birakmayacagiz, ne pahasina olursa olsun bunlari son nefesimize kadar takip edecegiz, surada sehit verdigimiz bu piril piril çocuklarin hesabini bunlardan tek tek soruyoruz, Allah'a yemin olsun ki sormaya devam edecegiz. Sunu herkes bilsin. Hiç kimse bu milletin etinden et koparip, arkasini dönüp rahat rahat gidemez. Ona dünyada da rahat vermeyiz, Cenab-i Hakk'in huzurunda da rahat vermeyiz. Hiç kimse endise etmesin. Yapilan provakasyonlar, yapilan birtakim maksatli yayinlar, yurtdisindan video çekip yalanlarini siralayan FETÖ'cü, suçlu agizlar kimsenin moralini bozmasin" açiklamasinda bulundu.

"BU ÜLKENIN 15 TEMMUZ'DAN SONRA KÖTÜYE GIDEN BIR TANE GÜVENLIK RAKAMI YOKTUR"

15 Temmuz sonrasinda gerçeklestirilen operasyonlara da dikkat çeken Bakan Soylu, "Bu ülkenin 15 Temmuz'dan sonra kötüye giden bir tane güvenlik rakami yoktur. Madde baglantili ölümler 941'di, bugün 314'e geriledi. Terör örgütünün yillik katilimi 5 bin 558'di, geçen yil 53'e kadar geriledi. Bin 500 kisiyle sadece bir yerde piknik yaparlardi, bugün sinirlarimizin içinde toplam 240 kisiden eksigi var fazlasi yok. Hangi güvenlik rakamini alirsaniz alin, hiçbiri geri gitmemistir. Trafik kazalarindaki can kayiplari bile bunlardan sonra yüzde 35 azalmistir. Evden hirsizlik günlük ortalamasi bile yüzde 48 azalmistir. Çünkü bütün o islerin basina, bu ülkenin temiz evlatlari gelmistir" seklinde konustu.

.